Istraživački tim projekta IoT-polje poziva sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače/vlasnike OPG-ova na sudjelovanje u radionici Novi pametni sustav za praćenje stanja usjeva koja će se održati u srijedu 16. lipnja 2021. godine od 10 do 13 sati na Poljoprivrednom institutu Osijek, Južno predgrađe 17, Osijek. Sudjelovanje na radionici besplatno je za sve sudionike, ali je zbog organizacije i ograničenog broja sudionika potrebna prijava. Prijava za sudjelovanje moguća je ovdje do popunjenja predviđenih mjesta, odnosno najkasnije do 11. lipnja 2021.

Prijavite se što prije i osigurajte svoje mjesto!

O radionici: Primjena IKT i umreženih uređaja u poljoprivredi može značajno unaprijediti učinkovitost korištenja zemljišnih površina te povećati količinu i kvalitetu prinosa uz smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena na prinose kultura od strateške važnosti za RH. Cilj radionice je upoznati poljoprivredne proizvođače s novim pametnim sustavom za praćenje stanja usjeva koji se razvija u sklopu  znanstveno-istraživačkog projekta IoT-polje.

O projektu IoT-polje: Cilj projekta IoT-polje je potaknuti primjenu IoT-rješenja u poljoprivredi u RH kroz interdisciplinarna istraživanja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) i Poljoprivrednog instituta Osijek radi smanjenja utjecaja klimatskih promjena na prinose poljoprivrednih kultura od strateške važnosti za RH korištenjem naprednih IoT tehnologija i dostupnih izvora podataka o stanju usjeva i okoliša. Projekt je započeo u ožujku 2020., a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru poziva Ulaganje u znanost i inovacije.