Poštovani poljopdjelci, poslovni partneri i prijatelji,

nadolazeća 2018. godina od posebnog je značaja za Poljoprivredni institut Osijek, jer upravo tada Institut obilježava  140  godina  postojanja  i  rada.  Svakako  će  biti  prilike  da  se  naglase  svi  aspekti  našeg  rada  i važnost Instituta na regionalnoj i državnoj razini, ali i šire. Ipak napominjemo da su oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo temeljne djelatnosti Instituta pa su rezultati na tom području i ključno mjerilo našeg rada. Na tome tragu i s ponosom možemo konstatirati da će u sljedećoj, za Institut jubilarnoj godini, proizvodnju strnih žitarica predvoditi OS sorte ječma i pšenice, a evidentno je da će se dominacija našeg sortimenta nastaviti i u proizvodnji soje, lucerne i stočnog graška. Ističemo i da OS hibridi kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek, posebice novi hibridi iz svih grupa zriobe, bilježe konstantan rast u prodaji i zastupljenosti kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Takvi rezultati zaslužuju posebnu pozornost uzmemo li u obzir sve izazove i specifičnosti poslovnog okruženja u kojem stvaramo i radimo. No, sigurni smo da su postignuti rezultati plod suradnje s Vama, našim pouzdanim i vjernim poslovnim partnerima, neovisno sudjelujete li u proizvodnji, doradi, distribuciji, promociji, prodaji ili sjetvi naših kreacija na Vašim oranicama. S toga, osjećamo obvezu i koristimo priliku zahvaliti se svima Vama.

Ovim katalogom želimo Vam istaknuti rezultate našeg programa kukuruza. Na jednom mjestu naći ćete svojstva naših hibrida, dostignuća u oplemenjivanju, kao i rezultate postignute u protekloj godini. Već dulje vrijeme vrlo je intenzivan razvoj i široka afirmacija OS hibrida kukuruza u Hrvatskoj i okruženju. Temelj toga razvoja svakako su naši rezultati u oplemenjivanju ove kulture, jer iz godine u godinu Institut ima priliku ponuditi tržištu nove OS hibride kukuruza sve boljih agronomskih svojstava. Tako je bilo i protekle, 2017. godine, pa su novi OS hibridi Kulak, Tomasov, Velimir, Lila i drugi ostvarili prestižne rezultate u proizvodnji zrna i silaže na širokom proizvodnom području i pobudili interes brojnih pa i onih najzahtjevnijih proizvođača kukuruza. Nadalje, sigurna, stabilna i kontrolirana proizvodnja te vrhunska dorada temelj su izuzetnih i kvalitativnih pokazatelja sjemena, a koju naši hibridi već niz godina demonstriraju u proizvodnji. Dodatna pogodnost za proizvođače kukuruza svakako je i činjenica da će se najtraženiji OS hibridi u pretprodaji ponovno  naći s primijenjenim cjelokupnim  zaštitnim  tretmanom  u  gratis  paketu  (fungicid i insekticid). Nadalje, proširili smo i ponudu naših vodećih hibrida u atraktivnom, praktičnom i iznimno popularnom pakiranju od 75 000 zrna pod imenom „OS Magnum 75“. Pretprodaju smo dodatno obogatili ponudom tri poznata OS hibrida u velikom pakiranju od 40 000 zrna u prigodnoj akciji 5 000 zrna gratis. Također, ostvareni napredak naših brojnih programa, a povodom jubilarne godine za Institut, odlučili smo posebno naglasiti novim, modernim i atraktivnim dizajnom naše linije proizvoda.

Sve ovo smatramo bitnom osnovom da u sljedećoj, jubilarnoj godini Instituta, na poseban način nagradite naš trud i još više nego do sada posvetite pozornost OS hibridima kukuruza.

Na tome Vam se unaprijed zahvaljujemo.

Novi katalog kukuruza 2018.