POZIV RADNICIMA ZA DOSTAVOM PRIJEDLOGA ZA IMENOVANJE POVJERLJIVE OSOBE

 

Poštovani,

sukladno odredbi članka 17. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (Narodne novine br. 17/19) i odredbi članka 4. Pravilnika o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i načinu imenovanja povjerljive osobe Poljoprivrednog instituta Osijek pozivamo Vas da dostavite prijedlog za imenovanje povjerljive osobe.

Ravnatelj Instituta će imenovati povjerljivu osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti na prijedlog najmanje 20% radnika zaposlenih na Institutu, dakle na prijedlog najmanje 48 radnika i to u roku od 15 dana od dana objave ovog poziva.

Ako više grupa od po najmanje 20% radnika predloži ravnatelju Instituta različite osobe, ravnatelj Instituta će za povjerljivu osobu imenovati onu koju je predložilo više radnika, a ako se radi o istom broju radnika, onda će između ta dva ili više prijedloga povjerljivu osobu izabrati ravnatelj Instituta.

Ako u roku od 15 dana od dana objave ovog poziva radnici ne dostave svoj prijedlog povjerljive osobe, ravnatelj Instituta će samostalno imenovati povjerljivu osobu sukladno članku 17. st. 2 Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

Radnici koji predlažu povjerljivu osobu moraju prethodno dobiti njezin pristanak koji se daje u pisanom obliku i zajedno s prijedlogom dostavlja ravnatelju Instituta, a ravnatelj Instituta donosi odluku o imenovanju povjerljive osobe.

 

S poštovanjem,

Ravnatelj Instituta

prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić, EMBA

Dokumenti za preuzimanje:

  1. Poziv za dostavu prijedloga za imenovanje povjerljive osobe za unutarnje prijaljivanje nepravilnosti ;
  2. Prijedlog za imenovanje za povjerljivu osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti na Poljoprivrednom institutu Osijek