Istraživački tim projekta IoT-polje poziva sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače/vlasnike OPG-ova na sudjelovanje na radionici Precizna poljoprivreda i kontinuirano prikupljanje podataka s polja koja će se održati u srijedu 1. ožujka 2023. godine od 11 do 14 sati na Poljoprivrednom institutu Osijek, Južno predgrađe 17, Osijek. Sudjelovanje na radionici besplatno je za sve sudionike, ali je zbog organizacije i ograničenog broja sudionika potrebna prijava. Prijava za sudjelovanje moguća je ovdje do popunjena predviđenih mjesta, odnosno najkasnije do 27. veljače 2023.

O radionici: Primjena IKT i umreženih uređaja u poljoprivredi može značajno unaprijediti učinkovitost korištenja zemljišnih površina te povećati količinu i kvalitetu prinosa uz smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena na prinose kultura od strateške važnosti za RH. Cilj radionice je upoznati poljoprivredne proizvođače s novim pametnim sustavom za praćenje stanja usjeva koji se razvija u sklopu  znanstveno-istraživačkog projekta IoT-polje.

O projektu IoT-polje: Cilj projekta IoT-polje je potaknuti primjenu IoT-rješenja u poljoprivredi u RH kroz interdisciplinarna istraživanja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) i Poljoprivrednog instituta Osijek (PIO) radi smanjenja utjecaja klimatskih promjena na prinose poljoprivrednih kultura od strateške važnosti za RH korištenjem naprednih IoT tehnologija i dostupnih izvora podataka o stanju usjeva i okoliša. Projekt je započeo u ožujku 2020., a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru poziva Ulaganje u znanost i inovacije.

IoT program