Roditelji: Francuska sorta nepoznatog podrijetla koju je uzgojio opat Fetel u mjestu Chessy-les-Mines oko 1866. godine.

Stablo: Stablo je srednje bujno i razvija razgranatu krošnju. Stvara mnogo prijevremnih izboja. Do pune rodnosti donosi rod pretežno na stapkama i mješovitim rodnim izbojima, a kasnije preko 80% roda donosi na štrljcima pretežno dvogodišnjeg drveta.

Vrijeme dozrijevanja: Dozrijeva u prvoj dekadi rujna.

Plod: Plod je srednje velik do velik sa specifičnim jako izduženim vratom ploda koji je kruškolikog oblika. Peteljka je vrlo kratka i čvrsta. Budući da je jedna strana vrata znatno jače razvijena vrh vrata je uvijek svinut. Kožica ploda je srednje tanka i čvrsta. Temeljna boja je svijetlo zelena koja dozrijevanjem prelazi u slamnoto žutu, a na sunčanoj stani neki plodovi mogu imati na manjoj površini svijetlo crveni nahuk.

Ostale karakteristike: Jesenska sorta. Ako se plodovi pre rano uberu ne mogu u skladištu razviti pravu aromu. Nakon berbe plodovi dobro podnose transport i manipulacijiu. Sa podlogom dunje nema zadovoljavajuću kompatibilnost. Najbolje joj odgovaraju umjereno topla područja s nešto višom relativnom vlagom zraka. Pretopla i prehladna područja nisu pogodna za ovu sortu.