- nova visokorodna sorta ozimog dvorednog ječma namijenjena za industriju slada i piva, te ljudsku prehranu
- visok potencijal rodnosti
- izvrsna pivarska kakvoća slada
- krupna i ujednačena zrna
- tolerantnost na najrasprostranjenije bolesti ječma
- klas mu je dvoredne forme, nutans tipa, rastresitiji, povijen
- stabljika mu je osrednje visine, vrlo elastična te vrlo dobre otpornosti na polijeganje
- pokusna i probna proizvodnja ukazuju na njegov visoki potencijal rodnosti kod poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj, ali i izvan granica naše države
- posjeduje široku mogućnost sjetve u jesen, od ranije do kasne, ali i sjetve ranije u proljeće
- sjetva u optimalnim sjetvenim rokovima s normom od 200 do 225 kg/ha
OSNOVNA SVOJSTVA
| PROSJEČNA VISINA STABLJIKE | cm | oko 90 |
| MASA 1000 ZRNA | g | oko 50 |
| HEKTOLITARSKA MASA | kg/hl | 68 – 70 |
| UDJEL ZRNA I. KLASE | % | > 90 |
| SADRŽAJ PROTEINA | % | 10,5 – 12,5 |
| FORMA KLASA | DVOREDNI | |
| OTPORNOST NA NISKE TEMPERATURE | VRLO DOBRA | |
| OTPORNOST NA SUŠU | VRLO DOBRA | |
| OTPORNOST NA POLIJEGANJE | VRLO DOBRA | |
| OTPORNOST NA BOLESTI | TOLERANTNA | |
