• nova visokorodna sorta ozimog dvorednog ječma namijenjena za industriju slada i piva, te ljudsku prehranu
  • visok potencijal rodnosti
  • izvrsna pivarska kakvoća slada
  • krupna i ujednačena zrna
  • tolerantnost na najrasprostranjenije bolesti ječma
  • klas mu je dvoredne forme, nutans tipa, rastresitiji, povijen
  • stabljika mu je osrednje visine, vrlo elastična te vrlo dobre otpornosti na polijeganje
  • pokusna i probna proizvodnja ukazuju na njegov visoki potencijal rodnosti kod poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj, ali i izvan granica naše države
  • posjeduje široku mogućnost sjetve u jesen, od ranije do kasne, ali i sjetve ranije u proljeće
  • sjetva u optimalnim sjetvenim rokovima s normom od 200 do 225 kg/ha

OSNOVNA SVOJSTVA

PROSJEČNA VISINA STABLJIKE cm oko 90
MASA 1000 ZRNA g oko 50
HEKTOLITARSKA MASA kg/hl 68 – 70
UDJEL ZRNA I. KLASE % > 90
SADRŽAJ PROTEINA % 10,5 – 12,5
FORMA KLASA DVOREDNI
OTPORNOST NA NISKE TEMPERATURE VRLO DOBRA
OTPORNOST NA SUŠU VRLO DOBRA
OTPORNOST NA POLIJEGANJE VRLO DOBRA
OTPORNOST NA BOLESTI TOLERANTNA