• nova srednje rana sorta ozime krušne pšenice u tipu golice
  • kombinacija dobre kvalitete i visokog uroda zrna
  • važnost za mlinarsko-pekarsku industriju jer na temelju kvalitete tijesta pripada poboljšivačima
  • osim povećane kvalitete zrna, posjeduje i dobru hektolitarsku masu te viši sadržaj vlažnog ljepka
  • prilagodljivost različitim uvjetima proizvodnje
  • dobro produktivno busanje
  • tolerantna na sušnije uvjete uzgoja
  • stabljika joj je čvrsta i elastična te tolerantna prema polijeganju
  • sjetva u optimalnim sjetvenim rokovima s normom od 260 do 290 kg/ha

OSNOVNA SVOJSTVA

Prosječna visina stabljike cm 80
Masa 1000 zrna g 40-45
Hektolitarska masa kg/hl 80
Sadržaj proteina % 13-14
Sadržaj vlažnog ljepka % 29-30
Sedimentacijska vrijednost ml 45-50

 

 

Farinograf Stupanj omekšanja – FJ 20
Stabilnost – min 2,3
Kvalitetna grupa A1
Ekstenzograf Energija – cm 81
Rastezljivost (R) – mm 126
Otpor (O) –  EJ 376
O/R 3,0
Alveograf W – vrijednost kvalitete brašna (10E-4J)
  P/L – stupanj rastezljivosti
Broj padanja po Hagbergu – s 327