• osnovna namjena: industrija slada i piva, stočarstvo i ljudska prehrana
  • sorta pogodna i za sjetvu kasnije u jesen
  • vrlo dobra do izvrsna proizvodna i gospodarska svojstva
  • niža, čvrsta i elastična stabljika vrlo dobre tolerantnosti na polijeganje
  • vrlo dobra tolerantnost na najrasprostranjenije bolesti
  • dvoredni, polurastresiti i povijeni klas s osjem koje se lako odvaja u vrijeme žetve
  • okruglasto, vrlo krupno i dobro formirano zrno s fino naboranim pljevicama svijetlo žute boje
  • visok udio zrna I. klase
  • izvrsni pokazatelji kvalitete slada te niži sadržaj proteina u zrnu
  • odlikuje se visokim sadržajem ekstrakta te vrlo dobrim do izvrsnim citolitičkim i proteolitičkim parametrima razgrađenosti slada

Prosječna visina stabljike (cm): 72

Masa 1000 zrna (g): oko 50

Hektolitarska masa (kg/hl): oko 70

Norma sjetve 450 – 500 klijavih zrna/m2 (210 – 240 kg/ha)

Optimalni rok sjetve: veljača/početak ožujka, studeni