Roditelji: Nastala selekcijom iz prirodne populacije.
Stablo: Stablo je srednje bujno do bujno, vitalno i vrlo obilno rađa. Rodi pretežno na mješovitim rodnim grančicama. Cvjeta kasno 2 – 4 dana poslije Mađarske najbolje.
Vrijeme dozrijevanja: Prva dekada srpnja, tri do četiri dana nakon Mađarske najbolje.
Plod: Plod je srednje krupan do krupan, okruglog oblika i malo spljošten sa strane, svijetlo narandžaste boje pokožice sa obilnim crvenilom na sunčanoj strani (25-35%). Meso je svijetlo narandžasto, čvrsto, sočno, fine teksture, aromatično i vrlo ukusno. Lako se odvaja od sjemenke. Sadrži oko 16% suhih tvari. Jezgra je slatka.
Osjetljivost na bolesti: Osjetljiva na šarku.
Ostale karakteristike: Zaslužuje pažnju i komercijalno širenje zbog veličine ploda, velike je rodnosti i vitalnosti drveta.