• osnovna namjena: pivarstvo, stočarstvo i ljudska prehrana
  • sorta pogodna i za sjetvu kasnije u jesen
  • visok potencijal rodnosti, stabilan urod i kvaliteta zrna
  • srednje visoka stabljika, čvrsta i elastična vrlo dobre tolerantnosti na polijeganje
  • dobra tolerantnost na sušu
  • vrlo dobra tolerantnost na najrasprostranjenije bolesti
  • okruglasto, vrlo krupno i dobro formirano zrno s fino naboranim pljevicama svijetlo žute boje
  • sadržaj proteina oko 10,5 % uz visok udio zrna I. klase u uvjetima pravilno primijenjene agrotehnike za proizvodnju pivarskog ječma
  • odlikuje se visokim sadržajem ekstrakta te vrlo dobrim do izvrsnim citolitičkim i proteolitičkim parametrima razgrađenosti slada

Prosječna visina stabljike (cm): 70

Masa 1000 zrna (g): oko 50

Hektolitarska masa (kg/hl): oko 70

Norma sjetve 450 – 500 klijavih zrna/m2 (210 – 240 kg/ha)

Optimalni rok sjetve: veljača/početak ožujka, studeni