Odjel za voćarstvo zadnjih je nekoliko godina posvetio pažnju uvođenju u proizvodnju i razvoju sadnog materijala sorti koje su pokazale najbolje rezultate u agroekološkim uvjetima istočne Hrvatske. Prije nego li je donesena odluka o komercijalnoj proizvodnji, svaka sorta prošla je dugi niz godina istraživanja, kako bi ih mogli preporučiti Vama, koji ćete se odlučiti za njihovu proizvodnju očekujući vrhunsku kvalitetu sadnica i visoke prinose.

Naša proizvodnja voćnih sadnica temelji se na koštičavim voćnim vrsta (šljiva, marelica, višnja i trešnja) s modernim i konkurentnim sortimentom. Unatoč tome, uz prethodni dogovor i rezervaciju možemo proizvesti i druge voćne vrste (jabuka, kruška i dunja) i pojedine sorte…

Današnji moderni voćni sortiment u većim dijelom zaštićen je licencnim pravima, što znači da se prilikom proizvodnje voćnih sadnica vlasniku sorte mora platiti licenca, što je uključeno u cijenu naših sadnica.

U pregledu sorti pružamo Vam mogućnost izbora kvalitetnog sadnog materijala s kojim ćete na tržištu biti konkurentni i prepoznatljivi.

 

Vaš Poljoprivredni institut Osijek, Odjel za voćarstvo.

 

SORTIMENT VOĆNIH SADNICA