Roditelji: Potječe iz Francuske. Nastala kao slučajni sijanac.

Stablo: Srednje bujnosti i čvrstog te kompaktnog rasta sa piramidalnom krošnjom. Rađa pretežno na mješovitim grančicama.

Vrijeme dozrijevanja: Dozrijeva sredinom srpnja, 7 do 10 dana nakon Mađarske najbolje.

Plod: Plod je srednje veličine prosječne mase 45 g. Samooplodna sorta koja u pojedinim godinama zameće višak plodova koje je potrebno prorijediti. Okruglasto ovalnog oblika. Na osunčanoj strani ploda se razvija dopunsko crvenilo. Meso je srednje čvrsto, sočno, slatko kiselog okusa. Sadrži oko 16 % suhe tvari.

Osjetljivost na bolesti: Osjetljiva sorta na šarku.

Ostale karakteristike: Sorta pogodna na stolnu upotrebu kao i za preradu. Ističe se visokom rodnošću. U uvjetima visoke temperature može doći do pojave ožegotina i smežuravanja ploda.