Nova sorta visoke kvalitete i visokog potencijala rodnosti

  • nova golica iz selekcijskog programa Poljoprivrednog instituta Osijek
  • u velikoj mjeri objedinjuje najvažnija proizvodna svojstva: prinos i kvalitetu zrna
  • adaptabilna sorta pogodna za uzgoj na širokom proizvodnom području Republike Hrvatske
  • potencijal uroda zrna i stabilnost iskazati će i u najzahtjevnijim godinama
  • vrlo dobre otpornosti na niske temperature te najraširenije bolesti pšenice
  • izražene je otpornosti na osipanje zrna čime se gubitci u žetvi svode na minimum
  • niska, čvrsta i elastična stabljika vrlo dobre otpornosti na polijeganje
  • atraktivan, krupan klas sa zrnom visoke kvalitete – osobita važnost za mlinsko-pekarsku industriju
  • sjetva u optimalnim rokovima s normom sjetve od 220 do 260 kg/ha
Važne karakteristike
Prosječna visina stabljike – cm 70
Masa 1000 zrna – g 41
Hektolitarska masa – kg/hl 81
Sadržaj proteina – % 13,7
Sadržaj vlažnog ljepka – % 29
Sedimentacijska vrijednost – ml 50
Farinograf Stupanj omekšanja – FJ
Stabilnost – min.
Kvalitetna grupa A2-B1
Ekstenzograf Energija – cm2 114
Rastezljivost – mm 165
Otpor -EJ 330
O/R 2,0
Alveograf W
P/L
Padajući broj 410