Roditelji: Nastala selekcijom iz prirodne populacije.

Stablo: Stablo je srednje bujno, sa okruglom do široko – okruglom krošnjom. Rodi pretežno na mješovitim rodnim grančicama. Ima čvrste grane. Vrlo je rodna sorta i kad prerodi dolazi do lomljenja grana, te zato rodnost treba regulirati rezidbom. Cvjeta kasno, 2 – 4 dana nakon Mađarske najbolje.

Vrijeme dozrijevanja: Dozrijeva 4 – 5 dana nakon Mađarske najbolje.

Plod: Plod je krupan i teži prosječno 70 g. Izduženo – okruglog oblika malo spljošten sa strane, svijetlo  narandžaste boje, sa rumenilom na 25 – 35% ploda. Meso je narandžasto, aromatično, vrlo ukusno i lako se odvaja od sjemenke.

Osjetljivost na bolesti: Osjetljiva na šarku.

Ostale karakteristike: Redovne i vrlo dobre rodnosti. Karakterizira ju vrlo duga cvatnja koja se može sa rezidbom još produžiti za  2-3 dana. Plodovi namjenjeni stolnoj upotrebi i preradi. Ima slatku jezgru.