E-mail: institut@poljinos.hr

Južno predgrađe 17, 31000 Osijek

Webmail

  • EN

  • Naslovna
  • O institutu
    • Tko smo mi
    • Unutarnje ustrojstvo
    • Tijela Instituta
      • Upravno vijeće
      • Ravnatelj
      • Znanstveno vijeće
      • Znanstveni odbor
    • Misija i vizija
    • Strategija razvoja
    • Akti Instituta
      • Statut
      • Propisi i pravilnici
      • Etički kodeks
      • Odluke
      • Poziv
    • Zakonodavni okvir
    • Pravo na pristup informacijama
    • Savjetovanja s javnošću
      • Otvorena savjetovanja
      • Izvješća o završenim savjetovanjima
    • Javna nabava
    • Popis donacija
    • Financijski izvještaji
    • Natječaji
      • Objava natječaja
      • Ishodi natječaja
    • Administrativne, stručne i tehničke službe
      • Služba općih poslova
      • Financijska služba
    • Radna jedinica sjemensko dobro
    • Programsko financiranje javnih znanstvenih instituta
    • Jednostavna nabava
    • Događanja
  • Znanost
    • Odjeli
      • Odjel za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica
      • Odjel za oplemenjivanje i genetiku kukuruza
      • Odjel za oplemenjivanje i genetiku industrijskog bilja
      • Odjel za oplemenjivanje i genetiku krmnog bilja
      • Odjel za voćarstvo
      • Odjel za sjemenarstvo
      • Odjel za poljoprivrednu tehniku i melioracije
      • Agrokemijski laboratorij
    • Projekti
    • Interni projekti
      • SOYNUT
      • GEGS
      • CSI-Maize
      • LEGOFIT
      • ALFRED BREED
      • MASK
      • CLIM-CEREALS-QUANT
      • GIBB-VI
      • SUNEKS
      • KASKO PRO SJEME
      • VoTiKult
    • Publikacije
    • Popularizacija znanosti
    • Priznati kultivari
  • Proizvodi i usluge
    • Kukuruz
    • Ječam
    • Pšenica
    • Suncokret
    • Soja
    • Krmno bilje
    • Pšenoraž
    • Uljana repica
    • Voćne sadnice
    • Voćarstvo – priručnik o rasadničarskoj proizvodnji
    • Katalozi
    • Naš časopis Doseg
    • YouTube
  • Distribucija
  • Kontakt
    • Gdje se nalazimo
    • Kontakt forma
    • Imenik
    • Zaštita osobnih podataka
    • Prijava nepravilnosti
  • EN
Početna » Odjel za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica ( Stranica 5 )

Odjel za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica

Odobren novi međunarodni bilateralni znanstveno-istraživački projekt “Genetic variability of winter wheat varieties based on Fusarium head blight resistance”

Dr. sc. Valentini Španić, znanstvenoj savjetnici u trajnom zvanju s Odjela za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica Poljoprivrednog instituta Osijek, odobren je međunarodni bilateralni znanstveno-istraživački projekt “Genetic variability of winter wheat varieties based on Fusarium...
više

Objavljen priručnik “Razvoj germplazme krušne i durum pšenice za obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Republici Hrvatskoj”

Voditelj projekta “Razvoj germplazme krušne i durum pšenice za obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Republici Hrvatskoj”, financiranog od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske – Vijeća za istraživanja u poljoprivredi, dr.sc. Dario Novoselović, znanstveni...
više

Objavljen priručnik/knjiga “Razvoj proizvodnje i upotrebe golozrnog ječma u ljudskoj prehrani, stočarstvu i sladarstvu”

Voditelj projekta “Razvoj proizvodnje i upotrebe golozrnog ječma u ljudskoj prehrani, stočarstvu i sladarstvu”  koji je financiran od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske – Vijeća za istraživanja u poljoprivredi, Doc.dr.sc. Alojzije Lalić,...
više

Sorte pšenice “OS JELENA” i “DURU 17” i ječma “MAXIM” i “BRAVO” priznate 2017. godine u Republici Turskoj

Poljoprivrednom institutu Osijek u Republici Turskoj 2017. godine  priznate su dvije sorte ozime pšenice i dvije sorte ozimog dvorednog ječma Sorte ozime pšenice:    OS JELENA; DURU 17 Sorte ozimog dvorednog ječma:     MAXIM; BRAVO Nakon uspješno...
više

Objavljen znanstveni članak u časopisu Frontiers in Plant Science

Znanstvenici Poljoprivrednog instituta Osijek s Odjela za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica, dr. sc. Dario Novoselović, prof. dr. sc. Georg Drezner, dr. sc. Krešimir Dvojković i Ruđer Šimek, dipl. ing., u suradnji s...
više

Objavljen znanstveni članak u časopisu Czech Journal of Food Sciences

Znanstvenici Poljoprivrednog instituta Osijek s Odjela za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica dr. sc. Gordana Šimić, dr. sc. Krešimir Dvojković, dr. sc. Ivan Abičić, doc. dr. sc. Alojzije Lalić u suradnji s kolegama s...
više

Objavljen znanstveni članak u časopisu Plant Physiology and Biocemistry

Znanstvenici Poljoprivrednog instituta Osijek s Odjela za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica dr. sc. Valentina Španić i dr. sc. Ivan Abičić, u suradnji s kolegama s Odjela Agrokemijski laboratorij dr. sc. Marija Viljevac Vuletić, i...
više

Objavljen znanstveni članak u časopisu Euphytica

Dr. sc. Dario Novoselović, znanstveni savjetnik Poljoprivrednog instituta Osijek u trajnom zvanju, s Odjela za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica, u suradnji s kolegama iz više poznatih inozemnih ustanova objavio je znanstveni rad u časopisu Euphytica (Journal ISSN:...
više
5 - 5«1 2 3 4 5

Južno predgrađe 17
31000 Osijek, Hrvatska

telefon: 031 515 500
fax: 031 515 509
e-mail: institut@poljinos.hr

Sva prava pridržana
© Poljoprivredni institut Osijek 2022.

Digitalna pristupačnost
Pravila privatnosti
Izrada: Ofir d.o.o.
  • Odjel za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica
  • Odjel za oplemenjivanje i genetiku kukuruza
  • Odjel za oplemenjivanje i genetiku industrijskog bilja
  • Odjel za oplemenjivanje i genetiku krmnog bilja
  • Odjel za voćarstvo
  • Odjel za sjemenarstvo
  • Odjel za poljoprivrednu tehniku i melioracije
  • Agrokemijski laboratorij

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit, poruku ili prijedlog

Korisni linkovi

DHMZ – Državni meteorološki zavod

Pratite nas preko društvenih mreža

To top

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.

Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u .

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.

Kolačići trećih strana

Ova web stranica koristi Google Analytics za prikupljanje anonimnih informacija kao što su broj posjetitelja na stranicu i najpopularnije stranice.

Omogućivanjem ovog kolačića pomažete nam u poboljšanju naše web stranice.

Najprije omogućite Neophodne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!